????????Naz Atasoy was at Europe in this summer under Erasmus+Programme. She is back with beautiful memories.????????????‍♀

Erasmus staj hareketliliğinin sonuna yaklaşmışken sizi bilgilendirmeyi daha doğru buldum. İtalya’da Erasmus stajı yapıyorum. Mimarlık okuyorum, burada staj yaptığım ofis bir mimarlık ofisi. Geldiğimden beri çok yoğun bir tempoyla çalışıyorum.

Çalıştığım ofiste benim gibi iki tane daha stajyer var, şans ki, onlar da Türk öğrenciler. Geldiğimden beri boş vakitlerimde çoğunlukla yalnız gezdim. Etrafımdaki insanlar pek etrafı keşfetme modunda değildi.  Bende aldım sırt çantamı koyuldum yollara. Geldiğimden beri yani iki aydır toplam da üç ülke, on yedi şehir gezdim.  Mesleğim açısından Hollanda’daki modern yapıları çok merak ediyordum. Bütçemin çoğunu Hollanda’ya ayırdım desem doğru olur.

Çalıştığım süre boyunca evde yedim olabildiğince az harcadım ve boş zamanlarımı az uyku çok gezi olarak değerlendirdim. Erasmus stajının normal Erasmus’tan çok daha farklı olduğunu düşünüyorum. Etrafında ofisteki insanlar kadar insan var sadece, okul ortamı gibi kalabalık ve yaşıtlarınla dolu bir ortam yok.

Erasmus stajı daha kısa süreli oluyor fakat çalışma hayatının içinde olmak ve diğer bazı etkenler yüzünden çok daha yıpratıcı oluyor Erasmus eğitim programına göre. Benim için, mesleğim ve kendi sınırlarımı keşfetme adına fazlasıyla olumlu bir dönem oldu.